Een heerlijke traktatie: zelfgemaakte bonbons met maar 2 ingrediënten!
Hmmm… Chocolade, daar mag je ons ‘s nachts voor wakker maken! Vooral bonbons zijn favoriet, een doos eten wij in een paar uurtjes makkelijk leeg.
Een lekkere doos bonbons kost alleen wel een paar euro in de supermarkt, en dan hebben we het over de luxe handgemaakte variant nog niet eens gehad… Wat als wij je vertellen dat je met maar 2 (!) ingrediënten zelf heerlijk romige zélfgemaakte bonbons hebt? Klinkt ongelofelijk maar het is echt waar. En ze zijn ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken. Heerlijk om zelf weg te snaaien óf om een ander mee te verrassen! Want wie lust er nu geen bonbons? Kijk snel op de volgende pagina voor de instructies en een makkelijk te volgen filmpje!
Dit heb je nodig:
- 250 gram roomkaas (Monchou is hier goed voor te gebruiken)
- 2 repen chocolade (melk of puur, net wat je lekker vindt!)
Zo maak je het:
- Laat de roomkaas uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt en zacht wordt. Niet té zacht, je moet er namelijk nog wel balletjes van kunnen maken.
- Smelt 1 reep chocolade in de magnetron. Elke 30 seconden even uit de magnetron halen en roeren, anders verbrand de chocolade.
- Schenk de gesmolten chocolade bij de roomkaas en meng het geheel tot een glad mengsel.
- Maak met een ijsschep of lepel balletjes van het mengsel en leg dit op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
- Zet de bakplaat een paar uren in de koelkast totdat de balletjes hard zijn.
- Smelt de tweede reep chocolade en dip de balletjes hierin totdat ze helemaal bedekt zijn met gesmolten chocolade.
- Zet de bonbons nog een uurtje in de koelkast en voilá! Je bonbons zijn klaar!
Geniet ervan en vergeet niet te delen zodat al je vrienden dit heerlijke en gemakkelijke recept ook kunnen maken!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Beeld: Videostill