Christel

Een feest voor je smaakpapillen

Een van onze favoriete toetjes is toch wel de Italiaanse tiramisu. Dit toetje is al helemaal lekker als we het zelf hebben gemaakt. Hoewel tiramisu een overheerlijk toetje is, vindt niet iedereen het een fijn idee om een dessert te eten waar rauw ei in is verwerkt. Gelukkig kun je ook tiramisu maken zonder ei. Sla de volgende ingrediënten maar alvast in.

Wat heb je nodig voor 6 porties?

  • 480 milliliter sterke koffie, op kamertemperatuur
  • 240 gram mascarpone, op kamertemperatuur
  • 240 milliliter slagroom
  • 75 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel koffielikeur + 2 eetlepels koffielikeur
  • 1 pak lange vingers
  • cacao

Wat moet je doen?

  • Doe de slagroom, suiker en vanille-extract in een kom en klop dit met een handmixer tot zachte pieken.
  • Voeg de mascarpone en koffielikeur toe en klop het mengsel stijf.
  • Schenk wat koffielikeur bij de koffie en maak de eerste lange vingers-laag. Doe dit door de vingers in de koffie te dippen en verdeel deze over de bodem van een schaal (ongeveer 15 x 15 cm). Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de vingers, zodra de bodem is bedenkt met de koekjes. Doe dit vervolgens nog een keer.
  • Zet de tiramisu voor 2 á 3 uur in de koelkast en bestuif de bovenkant vervolgens met wat cacao.
  • Geniet ervan!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Bigger Bolder Baking | Beeld: Pixabay