Een kind kan de was doen!
Het is zomer en dat betekent dat er verse bessen in overvloed zijn. Ben jij ook zo dol op bessen, bramen of frambozen? Maak in plaats van de traditionele tiramisu dan eens deze overheerlijke fruit-tiramisu!
Wat moet je doen?
- Doe het water en 170 gram suiker in een sauspan en laat dit op een middelhoog vuur staan. Breng aan de kook en laat de suiker volledig oplossen.
- Draai het vuur laag en voeg de frambozen, blauwe bessen en aardbeien toe en laat staan, roer af en toe.
- Maak ondertussen het mascarponemengsel. Doe de slagroom, 70 gram suiker en vanille-extract in een grote kom en klop dit met een handmixer tot zachte pieken. Voeg de mascarpone toe en klop dit door het beslag.
- Haal de sauspan van het vuur en schenk het suikerwater samen met de vruchten door het vergiet. Doe de vruchten in de een kom en laat het suikerwater afkoelen.
- Schenk de crème de cassis bij het suikerwater.
- Dip de lange vingers in het suikerwater en plaats ze in een schaal. Bedek de bodem met een laag lange vingers.
- Verdeel de helft van het fruit over de lange vingers.
- De volgende laag is de helft van het mascarponemengsel.
- Herhaal dit nog een keer.
- Laat de fruit-tiramisu ongeveer 3 á 4 uur in de koelkast staan.
- Geniet ervan!
Lees ook: Ben jij het hiermee eens? Dit is de lekkerste chips van Nederland
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Bigger Bolder Baking | Beeld: videostill Bigger Bolder Baking