En, wil jij wel zo’n tompoucebol proberen?
In het najaar duiken de gebakkramen weer massaal op. Van oliebollen en appelflappen tot wafels en allerlei ander lekkers: de verleiding is vaak moeilijk te weerstaan. De gebakkraam van Dennis Muller doet daar nu een heerlijk schepje bovenop: zij hebben namelijk tompoucebollen ontwikkeld. Ja, je leest het goed! Al het lekkers van een klassieke oliebol gecombineerd met een tompouce.
Tompoucebollen
Bij de meeste gebakkramen zijn de oliebollen op dit moment razend populair. Het aanbod verschilt ook maar weinig: oliebollen met of zonder krenten, appel- of kersenflappen, een wafel hier en een Berliner daar. Maar Dennis Muller heeft met zijn gebakkraam nu een wel héél unieke lekkernij achter het glas liggen: de tompoucebol! Bij het AD vertelt hij over zijn geniale uitvinding. “Het is heel leuk, sinds er een bericht in de krant stond, komen er een heleboel mensen langs, zelfs alleen maar voor de tompoucebollen”, laat hij weten. En dat kunnen we goed begrijpen, want zeg nu zelf: het ziet er toch heerlijk uit?
Wat is een tompoucebol?
Muller legt het zelf even uit: “Eigenlijk is het een grote oliebol met in het midden de room van een tompouce. Vervolgens wordt die bedekt met een roze topping.” En die topping was nog even moeilijk. Muller legt namelijk uit dat tompoucebollen an sich niet heel nieuw zijn. Maar daar wordt een beetje gesmokkeld, want bij de huidige tompoucebollen is het roze laagje simpelweg een beetje chocolade. En dat is het geheim achter de tompoucebullen van Muller: “Ik heb van een bakker in Rotterdam hét recept gekregen van hun tompouceglazuur. Glazuur blijft goed op de bol liggen, met chocolade is dit moeilijker.” Kortom: geen gesmokkel, maar een ouderwetse tompouce in een vettig nieuw jasje.
Zelf een tompoucebol halen?
Als je nu zelf ook direct trek hebt in een tompoucebol, dan kun je de gebakkraam van Dennis Muller in het Utrechtse Woerden vinden. Dat is natuurlijk niet voor iedereen echt om de hoek, maar gelukkig is een klassieke oliebol óók hartstikke lekker. Mocht je zo’n bijzondere tompoucebol op de kop weten te tikken, dan raadt Muller aan om ze koud op te eten: “Ik zou er niet elke dag eentje willen eten. Maar als ik aan het einde van de dag trek heb en er ligt nog een tompoucebol, dan eet ik het liefst die.” Duidelijk! Wij plannen vast een bezoekje naar Woerden in.
Lees ook: Recept: gesuikerde appelbollen met kaneel
Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: AD.nl | Beeld: Videostill