Het ligt niet aan jou dat je zestien keer opschept in een All You Can Eat-restaurant
Hartstikke leuk concept natuurlijk, zo’n All You Can Eat-restaurant, maar een beetje jammer dat je er altijd met een hele opgezette en vooral ook immens volle buik weer vandaan komt. Waarom kunnen we ons toch nooit een keertje inhouden?
Dat ligt aan deze drie oorzaken.
Je onderbewustzijn
Uit onderzoek is gebleken dat, wanneer er persoon tegenover je aan de eettafel zit, je meer calorieën consumeert dan je normaal gesproken zou doen. Het is gewoon gezellig om samen te eten en onbewust pas je je aan wanneer de persoon tegenover je meer eet dan jij. Ben je dus uiteten met een grote eter, dan schep jij automatisch ook een stuk meer op.
Koud
All You Can Eat-restaurant zijn vaak gehuisd in grote, lege zalen. Niet alleen is de ruimte groot, vaak is deze ook nog een beetje koud. Hierdoor past je lichaamstemperatuur zich aan, wat weer een hele grote invloed heeft op de hoeveelheid eten die je tot je neemt. Wanneer het koud is heeft je lichaam namelijk meer energie nodig om zichzelf warm te houden. Eet je dus in een ietwat fris restaurant, dan schep je wederom meer op je bordje.
Geuren
Je kent het vast wel: ruiken doet eten. Wanneer de geur van van lekker eten je neusgaten binnendringt begint je maag vaak te knorren. In een wereldrestaurant waar je alles kunt bestellen wat je hartje begeert vliegen de lekkere geuren je om de oren. Het resultaat? Je krijgt opeens zin in soep, brood, frietjes, pizza en andere lekkernijen. En ja, die eet je dan ook want je hebt er toch al voor betaald. Zo gaan die dingen.
Lees ook: Wow: M&M’s komt met deze verrassende, nieuwe dessertsmaak