10 juli 2024
Redactie Kookfans

Overtreffen ze onze verwachtingen? Let’s find out!

Deze zomer brengt Beyond Meat drie nieuwe producten op de markt: de Beyond Smash, Beyond Burger Jalapeño en Beyond Steak. Wij bij Kookfans hadden het geluk om deze drie producten te testen. En – spoiler alert – we zijn behoorlijk onder de indruk!

Nieuwe producten

Beyond Meat heeft op dit moment al een burger in het assortiment zitten, maar daar komen nu twee varianten bij. De Beyond Smash is een dunnere variant van de reguliere Beyond Burger, geïnspireerd door de populaire ‘smash burgers’ uit Amerika. Deze burger druk je tijdens het bakken plat, waardoor ‘ie een stukje groter wordt, en een extra sappige, knapperige bite krijgt. De Beyond Burger Jalapeño is de perfecte aanvulling voor liefhebbers van een beetje spice. Deze burger is net zo sappig en smaakvol als de andere burgers, maar dan met een pittige jalapeño kick.

Naast de twee burgers komt Beyond Meat ook met een heel nieuw, innovatief product: Beyond Steak. Dit zijn plantaardige biefstukpuntjes, gemaakt van ingrediënten zoals tuinbonen en tarwe. Ze zijn sappig, mals, en hebben een echte biefstuk-achtige textuur en smaak. Bovendien zijn de steak stukjes rijk aan proteïne. Net als de burgers, overigens.

Beeld: Beyond Meat

Eerste indruk

Ik kreeg de kans om de drie nieuwe producten zelf uit te proberen. Even voor de context: ik eet zelf gewoon vlees, maar probeer wel om af en toe plantaardige alternatieven in mijn maaltijden te verwerken. Ik was dan ook super benieuwd in hoeverre de burgers en steakpuntjes mijn verwachtingen zouden overtreffen. Want ik moet eerlijk zeggen: hoewel er gelukkig steeds meer lekkere vega(n) opties zijn, kunnen veel van deze opties nog altijd niet helemáál tippen aan ‘echt’ vlees.

Toen ik de producten ontving, viel mijn oog direct op de Beyond Steak stukjes. Zo op het eerste gezicht lijken ze gewoon op echt vlees, zeker als je kijkt naar de structuur. Over de burgers was op het eerste gezicht nog weinig te zeggen, al werd ik wel een beetje overvallen door de sterke jalapeño-geur bij het openen van de Beyond Burger Jalapeño. Daardoor maakte ik mij even zorgen dat deze smaak iets te veel zou overheersen, maar ik kan alvast verklappen dat de smaken na het bakken perfect in balans waren.

In de pan

Ik heb de producten thuis in de keuken getest, en gebakken in de pan met een beetje olie. Volgens de verpakking kun je de burgers ook op de BBQ bereiden en de steak in de airfryer, maar de panmethode zorgde wat mij betreft voor een perfect resultaat.

De burgers krijgen al snel een perfect goudbruin kleurtje, en het is meteen duidelijk dat ze heerlijk sappig en mals zijn. De buitenkant wordt mooi krokant, terwijl de binnenkant lekker zacht blijft. Het gaat een beetje richting tartaar. En oké, het is geen exacte kopie van een hamburger, maar het komt wel behoorlijk in de buurt. Het ‘pletten’ van de smash burger werkt trouwens ook hartstikke goed, en zorgt voor net een andere ervaring dan een normale burger. De jalapeño-variant is naar mijn mening niet enorm spicy, maar daardoor juist ook wel te doen voor mensen die niet extreem van pittig eten houden.

En dan de Beyond Steak: die verdient wat ons betreft een dikke 10. De stukjes waren enorm crispy aan de buitenkant en lekker sappig en chewy aan de binnenkant. En de geur en smaak? Die zijn minstens net zo indrukwekkend. Zodra de stukjes de pan in gingen, vulde onze keuken zich met een geur die bijna niet te onderscheiden is van echte biefstuk. En ja, ze proeven echt naar steak! Hoe ze dit gedaan hebben, is voor mij een raadsel. Maar indrukwekkend is het in ieder geval.

Eindoordeel

Na het proeven van de nieuwe Beyond Meat producten zijn wij overtuigd: dit moet je écht proberen! De beide burgervarianten zijn ontzettend lekker, en de Beyond Steak overtrof mijn verwachtingen al helemaal. De stukjes zijn bijna niet van de real deal te onderscheiden. De textuur, geur en smaak: zo lekker! Deze ga ik 100% vaker kopen.

Wil jij deze producten zelf ook uitproberen? De Beyond Smash, Beyond Burger Jalapeño en Beyond Steak zijn nu verkrijgbaar in verschillende supermarkten zoals Albert Heijn, Jumbo en Picnic.

Lees ook: Dít zijn de verschillen tussen vegetarisch, veganistisch en plantaardig eten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Beyond Meat