5. Sinaasappelschillen en appelciderazijn
Doe sinaasappelschillen samen met appelciderazijn in een kommetje of een glas en laat dit drie tot vier dagen weken. Doe het appelciderazijn -zonder de schillen- in een spuitfles samen met baking soda. Spuit de oven hiermee in en laat twintig tot dertig minuten intrekken. Veeg weg met een vochtige doek.
6. Baking soda en azijn
Meng baking soda en azijn in een kommetje en smeer het in de oven. Laat een hele nacht intrekken en haal dan met een vochtige doek het vuil weg.
7. Ammoniak
Deze tip is voor de gevorderden: het kan namelijk nogal heftig ruiken. Doe dan voor de zekerheid een mondkapje voor als je de ammoniak aanbrengt. Je kunt de ammoniak het beste in een spuitfles doen en hiermee de oven inspuiten. Laat een nachtje intrekken en veeg de volgende dag weg met een vochtige doek.
Pagina 2/2
Lees ook: Kiwi’s snijd je binnen een paar seconden in parten met deze handige truc