16 maart 2018
Maayke

Is deze nieuwe banaan iets voor jou?

Bananen zijn lekker én gezond. Zo kunnen twee bananen per dag al heel veel doen voor je gezondheid. Maar die vervelende schil die je er altijd eerst moet afhalen is niet altijd gemakkelijk. Helemaal als je net onderweg bent en je de bananenschil nergens kwijt kunt. Gelukkig is daar nu een oplossing voor gekomen.

Deze banaan heeft een dunne schil, zodat je ‘m met schil en al kunt eten.

Japanse bananen

De nieuwe banaan is afkomstig van de Japanse telers en heeft zo’n dunne schil dat je de banaan in een keer kan verorberen. Het wordt de ‘Mongee banana’ genoemd en de schil is zo dun en zoet dat je het niet eens merkt dat je de banaan met schil en al opeet. Maar hoe kan het dat deze bijzondere banaan nu geteeld is?

Groeiproces

Volgens de telers zit het geheim ‘m in het groeiproces. De stekken van de bananen werden door de telers ingevroren op -60 graden Celcius en lieten ze vervolgens weer ontdooien. De stekken zijn hierna weer opnieuw geplant. Het vriesproces zorgt ervoor dat een specifiek DNA in de plant geactiveerd wordt. In het koele Japanse klimaat konden hierdoor de vruchten toch groeien én ze ontwikkelden zich ook nog eens een stuk sneller.

Zoeter

Maar is de smaak dan wel te vergelijken met de normale banaan? Er wordt gezegd dat de ‘Mongee banana’ heel wat zoeter is dan de gewone variant. Een normale banaan bevat zo’n 18 gram suiker, terwijl de Japanse variant maar liefst 25 gram suiker per banaan bevat. De schil proeft dankzij deze suikers ook niet meer bitter en is de textuur van de schil niet heel anders dan het vruchtvlees zelf. Op het moment is deze banaan alleen nog verkrijgbaar in Japan. En echt goedkoop zijn deze gele vruchten niet, één ‘Mongee banana’ kost omgerekend zo’n €5,60.

Misschien kunnen we deze bijzondere bananen in de nabije toekomst ook in Nederland kopen, maar voor nu moeten we ze helaas toch nog blijven pellen.

Lees ook: Opgelet: in mineraalwater van déze merken is plastic ontdekt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jan Magazine | Beeld: Pixabay