10 december 2020
Sabine

Koffieliefhebbers zijn volgens het onderzoek simpelweg afhankelijk geworden van cafeïne en dénken dat ze koffie lekker vinden 

Je ochtend beginnen met een koffietje? Heerlijk. Na de lunch een bakkie pleur soldaat maken? Lekker. En ook na het avondeten gaat het bruine goud er bij menig koffieliefhebber wel in. Echter, onderzoek beweert nu dat koffieliefhebbers eigenlijk helemaal niet van koffie houden. En ja, wij vragen ons spontaan af hoe betrouwbaar dat onderzoek is. 

Cafeïneverslaving

Recent onderzoek beweert dat koffieliefhebbers helemaal niet zo verzot zijn op het vertrouwde bakkie als ze zelf denken. Nee, het zou juist de cafeïneverslaving zijn die jou doet denken dat je gek bent op een bakkie. 

Het onderzoek

Duitse onderzoekers namen onlangs het koffiedrinkgedrag van stevige koffiedrinkers en van matige koffiedrinkers onder de loep. Ze ontdekten dat de stevige koffiedrinkers meer behoefte voelden om koffie te drinken, maar ze bleken het niet lekkerder te vinden dan de andere koffiedrinkers. Een typisch symptoom van een verslaving, aldus de onderzoekers.

Representatie

Aan het onderzoek deden 24 stevige koffiedrinkers mee, de onderzoekers doelen daarmee op mensen die meer dan drie koppen per dag drinken. Ook deden er 32 mensen mee die af en toe eens een koffietje drinken. 

Afhankelijk worden van cafeïne

Onderzoekers van de Friedrich Schiller University Jena zeiden over het onderzoek het volgende: “Het onderzoek bevestigt dat een flinke koffieconsumptie gepaard gaat met een sterke behoefte naar koffie, maar niet zozeer naar de smaak van koffie. Door herhaaldelijke consumptie van cafeïne kun je daardoor afhankelijk worden van cafeïne.”

Lees ook: Da’s verrassend: blijkbaar werkt zout beter in bittere koffie dan suiker

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Unsplash, Clay Banks