De kaas is mogelijk besmet met de salmonellabacterie
Société des Caves haalt de blauwschimmelkaas Roquefort Société uit de schappen. De kaas is mogelijk besmet met de salmonellabacterie. Het eten van het product kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid, vooral voor jonge kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een verzwakt afweersysteem. De Roquefort werd onder andere verkocht bij Jumbo en een aantal kleinere supermarkten.
Het eten van de kaas kan een gevaar vormen voor de gezondheid.
Roquefort Société
Société des Caves waarschuwt voor de veiligheid van één van haar kazen, namelijk de blauwschimmelkaas Roquefort Société. De Roquefort bevat mogelijk salmonella en kan daarmee een gevaar vormen voor de gezondheid. Het gaat om de volgende producten:
Product | Uiterste consumptiedatum | Barcode |
Roquefort Société tranche 100 gram | 27-10-2019 en 03-11-2019 | 3023260001362 |
Roquefort Société tranche 200 gram | 02-12-2019, 09-12-2019 en 16-12-2019 | 3023260028703 |
Consumenten worden verzocht de bovenstaande producten niet te eten.
Salmonella
Mensen die de kaas per ongeluk toch hebben gegeten, kunnen binnen 6 tot 72 uur last krijgen van koorts, buikkrampen en diarree. Het risico op infectie is hoger bij personen op hogere leeftijd, kinderen, zwangere vrouwen en personen met een verminderd afweersysteem. Personen die besmet zijn met de salmonellabacterie worden geadviseerd zo snel mogelijk een huisarts te raadplegen.
Geld terug
Heb je deze Roquefort onlangs aangeschaft? Dan kun je je aankoop vergoed krijgen. Hiervoor kun je het etiket van het product met de barcode en vervaldatum opsturen per post, naar het onderstaande adres:
Société des Caves, Mollem 200 (Zoning 5), 1730 Asse, België.
Ook kun je een mail sturen met een foto van de barcode en vervaldatum naar recall@roquefort-société.com. Vermeld in beide gevallen ook je naam, postadres en bankrekeningnummer.
Lees ook: 6 fouten waardoor je groente en fruit sneller bederven
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: NVWA | Beeld: Donald Trung voor Wikimedia Commons