31 mei 2018
Naomi

Een wereld zonder chocolade kunnen we ons niet voorstellen

Chocolade: het is misschien wel onze grootste liefde. Wij verorberen daarom graag een stuk -of een reep- van deze heerlijke lekkernij. Toch schamen we ons altijd een beetje als we weten hoeveel vet een suiker we net weggewerkt hebben. Oeps… Zouden we het echter weer doen? Zeker weten! Als jij net zo denkt als wij dan hebben we heel goed nieuws voor je. Er is namelijk een manier waarop je lekker veel chocolade kunt eten, zonder je zorgen te maken. Ja, nu hebben we je aandacht wel hè?

Dit klinkt bijna te mooi om waar te zijn.

Optimaal genieten

Voordat je gelijk tien repen witte of melk chocolade koopt, willen we je vertellen dat deze manier enkel geldt voor pure chocolade. Pure chocolade heeft namelijk hele goede eigenschappen en weinig suiker. Daarbij krijg je elke dag wat polyfenolen en probiotica binnen, wat je gezondheid een lekkere boost geeft. Je kunt dus prima elke dag een paar blokjes pure chocolade eten, zonder je schuldig te voelen. Daarbij is er een manier om optimaal te genieten van dat stukje chocolade. Dit is hoe je dat doet:

  • Neem een stukje chocolade van minimaal 70 procent cacao.
  • Leg het stukje onder je tong en raak het absoluut niet aan met je tanden.
  • Laat het smelten.

Endorfine

Je smaakpapillen genieten hierdoor optimaal van het stukje chocolade en daardoor wordt een signaal naar je hersenen gestuurd. Je hersenen produceren vervolgens endorfine en enkefalinen. Bijna niemand heeft na deze ervaring zin in nog een stukje chocolade. Als je dit elke dag even doet, zul je zien dat je optimaal geniet en je altijd het gevoel hebt dat je genoeg chocolade binnenkrijgt.

Lees ook: Bewezen: dit is waarom je altijd chocolade bij de koffie moet eten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Gatsby | Beeld: pxhere