12 juni 2018
Christel

Broccolipoeder

Als je moet kiezen tussen een sappige burger of een stukje broccoli is de keus snel gemaakt. Veel mensen kiezen eerder voor een ongezonde snack dan voor een gezond tussendoortje, iets wat de Australische overheidsorganisatie CSIRO aan het hart gaat. CSIRO sloeg daarom de handen in een met landbouwgroep Hort Innovation en ze gingen samen op zoek naar en oplossing om mensen meer groente te laten eten. Broccoli zit tjokvol ijzer, vitamines en mangaan en daarom kwamen ze op het idee om een poeder te maken van deze groente.

Misvormde broccoli

Het poeder is gemaakt van zogenoemde ‘misvormde broccoli’s. Deze worden verzameld en vervolgens verpulverd. Plantaardig afval wordt op deze manier verminderd én er wordt meteen een gezond product van gemaakt. Slechts twee eetlepels van dit poeder binnenkrijgen staat volgens de ontwikkelaars gelijk aan het eten van een hele broccoli. De Australische koffiezaak in Melbourne gooide het poeder als eerste door de latte’s en cappuccino’s. Daar wordt het poeder over de melk gestrooid. Hoe het smaakt? De eigenaar omschrijft dat het smaakt alsof je een grote hap broccoli neemt in vloeibare vorm.

Het poeder wordt momenteel nog verder ontwikkeld en uitgebreid getest. Het is nog onbekend of het broccolipoeder naar Nederland komt. Zou jij het (willen) proberen?

Bekijk hieronder de video waarin te zien is dat mensen de Brocc-offee proberen.

 

Lees ook: IJskoffie met maar twee ingrediënten: zoet, romig en snel!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels