05 oktober 2020
Sanne

In hamburgers, braadworsten en rundervinken is de poepbacterie aangetroffen

Een belangrijke veiligheidswaarschuwing voor de hamburgers, braadworsten en rundervinken van Albert Heijn. In de vleesproducten is de E.coli bacterie aangetroffen. De producten liggen niet meer in de schappen, maar wellicht nog wél in jouw vriezer. In dat geval vraagt de supermarktketen het vlees terug te brengen naar de winkel.

Houdbaarheidsdatum

De veiligheidswaarschuwing geldt voor een aantal rundvleesproducten van Albert Heijn met de houdbaarheidsdata 24 of 25 september 2020. De producten liggen dus al anderhalve week niet meer in de schappen, maar het zou kunnen dat jij deze producten nog in de vriezer hebt liggen. Bekijk dus even goed de houdbaarheidsdatum. Het gaat om de volgende producten:

  • AH mini hamburger 10 stuks, TGT 24-09-2020
  • AH hamburger 8 stuks, TGT 24-9-2020 en 25-09-2020
  • AH runderbraadworst 4 stuks, TGT 24-09-2020
  • AH hamburger 2 stuks, TGT 25-09-2020
  • AH hamburger 4 stuks, TGT 25-09-2020
  • AH rundervink 2 stuks, TGT 25-09-2020

Klanten die deze producten nog thuis hebben worden gevraagd het eten terug te brengen naar de winkel. Het aankoopbedrag wordt vergoed.

E.coli

In deze producten is de E.coli bacterie (STEC, EHEC), beter bekend als poepbacterie, aangetroffen. Het eten van vlees met deze bacterie kan, bij onvoldoende verhitting, binnen een week zorgen voor misselijkheid, braken en (bloederige) diarree. Jonge kinderen, ouderen, mensen met een lage weerstand en zwangere vrouwen zijn extra gevoelig voor de E.coli bacterie. Indien je de producten al hebt genuttigd en deze klachten ervaart, wordt geadviseerd om contact met de huisarts op te nemen.

Lees ook: Dit is waarom rode bieten zo goed zijn voor je gezondheid

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NVWA | Beeld: Unsplash