Met deze tip mislukt je roerei nooit meer
Roereieren maken lijkt geen hogere wiskunde te zijn. Eieren in de pan en roeren maar tot het geheel gaar is. Of het ook echt zo simpel is? Niet helemaal. Een aantal kleine handelingen kunnen maar zo je roerei verpesten. Bijvoorbeeld door te snel zout en peper over je eieren te doen.
Chef-kok Gordon Ramsay vertelt wanneer je het beste kruiden kunt toevoegen aan het eiergerecht en waarom.
Tip
Veel mensen denken meteen aan een schreeuwende chef-kok wanneer de naam Gordon Ramsay valt. Gelukkig tiert hij niet altijd. Sterker nog, hij heeft ook zijn sympathieke momenten. Zo deelde hij onlangs een tip voor het maken van roerei. Op zijn eigen YouTubekanaal vertelde de Britse topkok dat je nooit zout moet toevoegen aan je roerei wanneer het nog niet gaar is.
Waterig versus romig
“Voeg het zout niet meteen toe”, vertelt Gordon over de bereiding in de video. “Wat er dan gebeurt? De eieren worden dan ‘afgebroken’ en dan wordt het een soort waterig geheel”, verklaart hij. Gordons tip? Voorzie de eieren pas van zout en peper op het moment dat ze gaar zijn. Op deze manier blijft je roerei romig.
Test
Gordon is zich ervan bewust dat het maken van dit gerecht niet altijd zo simpel is als het lijkt. Hij heeft voor nieuw personeel daarom een goede test. “Elke keer wanneer we een nieuwe kok in de keuken krijgen, vragen we altijd of hij een roerei wil maken. Als ze de perfecte roerei kunnen maken, dan weet je dat zij weten hoe ze fatsoenlijk moeten koken.”
Lees ook: Gordon Ramsay onthult: hoe rasp je in hemelsnaam mozzarella?
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest!
Bron: YouTube Gordon Ramsay | Beeld: Unsplash