Door deze truc hoef je geen stuk komkommer meer weg te gooien!
Komkommer is super gezond en ook heel lekker. Alleen één ding aan de komkommer is een beetje jammer: als je ‘m niet helemaal wilt gebruiken droogt het eerste open stukje uit en moet je dat wegsnijden. Gelukkig heeft Kookfans de oplossing gevonden voor dit probleem!
De oplossing
Eigenlijk is de oplossing heel simpel. Als je het kapje van de komkommer afsnijdt, gooi je deze niet weg. Je bewaart hem en als je alle plakjes die je nodig hebt afgesneden hebt kan je het plakje weer op het overgebleven stuk komkommer zetten. Steek ‘m vervolgens vast met een satéprikker en je zal zien dat de komkommer niet meer uitdroogt en je alles kan gebruiken. Zo ga je voedselverspilling tegen.
Wist jij trouwens dat een komkommer ook heel goed voor je is? Het vermindert stress en hoofdpijn en het helpt ook als je iets te diep in het glaasje hebt gekeken. Ook in de zomer kan deze groentesoort helpen. Als je iets te lang in de zon gelegen hebt en je huid een beetje verbrand is, kunnen een paar plakjes komkommer uitkomst bieden. Ze verkoelen en zorgen dat de brand uit je huid verdwijnt. Een komkommer is dus veel meer dan alleen lekker!
Gek op komkommer? Bekijk dit eens:
- Romige komkommersalade met verse dille, om je vingers bij af te likken!
- Heerlijke caloriearme komkommerrolletjes gevuld met avocado, lekker fris!
- Deze Aziatische komkommersalade heerlijk fris en perfect voor de lente!
Bron: 5-minute crafts, buuf-buuf | beeld: Pixabay