Kookfans

Tranen van uien zijn verleden tijd

In het filmpje hieronder zie je een manier waarop je een ui kunt snijden zonder dat de tranen over je wangen biggelen. Dat zou toch wel eens lekker zijn hé? Dat je niet de keuken uit hoeft te rennen om je rode betraande ogen even rust te geven.

In het filmpje wordt door de chefkok uitgelegd dat de stof die ervoor zorgt dat wij gaan huilen bij het snijden van een ui in de ‘wortel’ zit. Hij laat zien dat hoe je deze er het makkelijkst uitsnijdt en hoe je vervolgens de ui in kleine stukjes snijdt. Grappig is wel dat we tijdens onze zoektocht ook uitkwamen op nog een andere manier om te voorkomen dat je gaat huilen bij het snijden van een ui: eet kauwgom! Hoe ‘heter’ de kauwgom, hoe beter. Probeer het maar eens.

Hieronder de video:

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Best Sauces | Beeld: Pixabay