Zo behouden je groentes ook nog eens hun smaak
Wanneer je niet echt na wilt denken over het bereiden van je groente, wordt het vaak in de pan gegooid en opgezet met water. Makkelijk is het inderdaad, maar je kunt ook heerlijke groente krijgen wanneer je het in de oven doet. En dan hoef je ook nog eens amper naar de groentes om te kijken wanneer ze garen!
Maar voor het optimale effect is het wel belangrijk dat je je groentes op de juiste warmte en de juiste tijd in de oven schuift. Anders verliezen ze smaak, branden ze aan, worden ze te zacht of blijven ze juist te hard. Als je ze op deze temperatuur laat garen op deze tijd, heb je de lekkerste groentes uit de oven.
Klaarmaken
Maar voordat je ze in de oven doet, moet je eerst nog wat andere voorbereidingen treffen. Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de groentes in stukken van 4.5 centimeter. Haal de gesneden groentes door een beetje (olijf)olie. en verspreid het over een bakplaat met bakpapier en zet het daarna in de oven op de volgende tijden;
- Champignons, courgette en asperges: 10 tot 15 minuten.
- Spruitjes en tomaten: 15 – 20 minuten.
- Paprika’s, uien, aubergine en wortels: 20 – 25 minuten.
- Bloemkool, broccoli, zoete aardappel, aardappelen: 25 – 30 minuten.
- Rode biet: 35 – 40 minuten.
Fan van dit recept? Bewaar ‘m op Pinterest!
Bron: She knows | Beeld: Pixabay