Paneren kun je leren!
Je hebt het vast weleens meegemaakt; je maak een lekker korstje om je kipfilet om hem lekker krokant te maken maar het korstje verbrijzeld zodra het in aanraking komt met de pan. Doei krokante kipfilet! Hoe zorg je er nu voor dat je een krokant korstje maakt dat niet van de filet afvalt?
Dit heb je nodig voor vier krokante kipschnitzels:
- 4 kipfilets
- 1 ei
- een paar druppels olijfolie
- 100 gram cornflakes
- olijfolie om in te bakken
Wat moet je doen?
- Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en dep ze droog met keukenpapier.
- Klop het ei los in een kommetje en verkruimel de cornflakes.
- Bestrooi de kipfilets met zout, peper en eventueel met oregano, paprikapoeder of kerrie.
- Druppel olijfolie in het kommetje met ei om het ei beter aan de kipfilet te laten plakken.
- Haal vervolgens de kipfilets door het ei-olijfoliemengsel en wentel ze daarna door de cornflakes zodat ze bedekt zijn met een krokant laagje.
- Let op: het is nu zaak om de kipfilets zo snel mogelijk te bakken als je ze gepaneerd hebt. Het natte binnengedeelte kan anders de buitenkant ook nat maken en dan kun je je krokante korstje wel vergeten!
- Doe de kipfilets in de pan en bak ze aan beide kanten in 4-6 minuten goudbruin en gaar. Let ondertussen goed op de temperatuur; een te hoge temperatuur kan ervoor zorgen dat het korstje verbrandt en bij een te lage temperatuur neemt het korstje teveel vet op en blijft het zacht.
- Dep de kipfilets na het bakken droog met een beetje keukenpapier en serveer direct met bijgerechten naar keuze (bijvoorbeeld met deze mega-krokante aardappeltjes).
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Smulweb | Beeld: Pexels