Want dat ziet er wel zo smakelijk uit
Hoewel pesto uit de supermarkt tegenwoordig niet meer tjokvol zit met conserveringsmiddelen, wordt dit nog wel vaak toegevoegd aan het populaire smeersel. Als je dit wilt omzeilen, zul je toch zelf de handen uit de mouwen moeten steken, maar hoe voorkom je dat je pesto binnen no time zijn frisse groene kleur verliest?
Zo blijft je pesto langer fris ogen.
Trucje
Wie weleens pesto heeft gemaakt, weet dat het basilicummengsel best wel snel een bijna modderige groene kleur kan aannemen. Hoewel dit niet altijd het geval is, ziet de pesto er na een dag vaak niet meer zo mooi groen uit. Gelukkig kun je dit voorkomen. Hoe precies? Door de basilicumblaadjes eerst te blancheren.
Blancheren
Door de blaadjes basilicum te blancheren voordat je er pesto van maakt, worden de ontbindende enzymen (die de blaadjes bruin maken) gedood. Hierdoor blijft de kleur van de basilicum beter behouden, waardoor je pesto langer groen blijft. Om dit effect te bewerkstelligen kun je de blaadjes het beste 15 seconden in heet water houden. Maak daarna pesto zoals je dat normaal ook zou doen.
Smaak
Maar… helaas zit er wel een addertje onder het gras. De smaak van de pesto zal hierdoor wel wat verminderen, aangezien ook de smaak afneemt door de blaadjes te blancheren. Vraag jezelf in dit geval dan ook af wat je liever hebt: een heerlijke pesto die wat verkleurt, of een frisgroene pesto die net iets minder rijkelijk van smaak is.
Lees ook: Recept: Romige pasta pesto ovenschotel
Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: The Kitchn | Beeld: Unsplash