Yoghurt minder zuur maken zonder suiker? Dat doe je op deze vier manieren!
Yoghurt wordt veel mensen verafschuwd vanwege de zure smaak. Toch is het wel echt aan te raden om regelmatig een kommetje yoghurt te eten; het is namelijk door de probiotica die het bevat erg goed voor onder andere een regelmatige stoelgang. Maar hoe kunnen we, zonder het direct ongezond te maken met suiker, iets minder zuur maken?
Op deze vier manieren kun je je bakje yoghurt wat minder zuur maken zonder onnodig suiker -en daarmee veel calorieën- toe te voegen. Lekker!
Ahornsiroop
Ahornsiroop is een waar superfood: het heeft gezonde verbindingen met antioxidanten en zou ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Daarnaast maakt het je yoghurt zoeter zonder het ongezond te maken. Lekker met een beetje muesli.
Kokos
Niet alleen is kokos heerlijk zoet, ook bevat het veel vezels wat een goede stoelgang bevordert. Je yoghurt wordt er dan ook gezonder en lekker zoet door. Met stukjes verse ananas erdoorheen maak je er écht een tropisch hapje van!
Granaatappel
Granaatappel is niet alleen heerlijk zoet van nature, maar ook nog eens enorm gezond; het bevat een flinke dosis antioxidanten en vitamine C. Granaatappelpitjes door je yoghurt doen maakt het dus niet alleen gezonder en lekkerder, maar zorgt ook nog eens voor een lekkere bite.
Pindakaas met honing
Natuurlijk is een overdaad aan pindakaas niet goed -het bevat namelijk veel vetten- maar een eetlepel door je yoghurt kan je gezondheidsvoordelen opleveren. Pindakaas is rijk aan eiwitten, mineralen en vitamine E en past dus perfect in een gezonde levensstijl. Een theelepel honing erbij en je hebt een heerlijk maaltje!
Lees ook: Dít is wel een hele bijzondere yoghurt om je dag mee te beginnen!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Libelle | Beeld: Pixabay