Robby

De beste manier

Goed, op welke manier kun je knoflook het beste bereiden? In elk geval niet door de knoflook tegelijk met de ui in de pan te doen. De kans dat de knoflook verbrandt, terwijl de ui nog niet klaar is met fruiten is dan groot. Gooi de knoflook dus niet te snel in de pan. De smaak blijft dan beter én je profiteert van de voordelen van allicine. Wil je de knoflook toch samen fruiten met de ui? Voeg de knoflook dan pas toe als de ui bijna bruin en glazig is. Je kunt de teentjes echter ook op een hele andere manier garen; je kunt ze bijvoorbeeld in hun geheel klaarmaken zonder ze te snijden of te persen. Gebruik je hele tenen knoflook, dan ontstaat er een heerlijk milde en zoet-notige smaak. Dat is behalve veel lekkerder, ook praktisch en goedkoper, omdat je er zo minder van nodig hebt. En of je nu snijdt, perst, of raspt; voor de smaak maakt het weinig uit. “Het is maar net wat je zelf het makkelijkst vindt. Maar hoe fijner je de knoflook snijdt, hoe meer allicine er vrijkomt.”

Fun fact

Nu we het toch over knoflook hebben. Wist je dat je knoflook eens toe zou moeten voegen aan een appeltaart? Zoals zout de smaak van chocolade nog beter tot zijn recht laat komen, doet knoflook dat ook voor appeltaart. “Ik doe er altijd twee of drie teentjes knoflook doorheen, dan komt de appel nog beter tot z’n recht”, licht Huijbregts toe. Wil je dit graag een keer in de praktijk toepassen? Dan geeft de knoflookteler het advies om te beginnen met één teentje knoflook.

Pagina 2/2

Lees ook: Zo kom je snel en makkelijk van je knoflookadem af

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pxhere