Sabine

Geurtjes blijven al snel achter in de fles

Tegenwoordig kiezen we steeds minder voor de plastic flesjes die we na een keer gebruiken weer weggooien, maar gaan we voor de herbruikbare variant. Veel beter voor het milieu! Toch lijkt het wel alsof je goede gedrag afgestraft wordt wanneer er een vreemde, niet zo frisse geur uit je biddon komt. Hoe kom je daar in vredesnaam weer vanaf? 

Duizenden bacteriën vermenigvuldigen zich in je drinkfles.

Vieze geur
Iedereen snapt wel dat schoonmaken de sleutel is tot het elimineren van vieze gueren. Jammer genoeg is het schoonmaken van een herbruikbare drinkfles wat lastiger. Je kunt ‘m wel in de vaatwasser doen, maar vaak blijft er dan alsnog een geur achter (als je fles überhaupt in de vaatwasser kan, want velen zijn hiervoor niet eens geschikt). 

Hier een paar trucjes om je fles weer fris te laten ruiken:

  • Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen. Doe je dit wel? Dan dood je inderdaad al die nare bacteriën, maar je water zal daarna niet zo lekker smaken.
  • Wil jij je fles wassen? Vul ‘m dan eerst met baking soda en warm water uit de kraan. Spoel de fles daarna af met azijn.
  • Wil je van die muffe geur af? Doe citroensap en warm water in je fles. Laat dit minstens dertig minuten staan en spoel de fles daarna af. Optimaal resultaat? Laat de fles met citroenwater dan de hele nacht staan. De citroensap verwijdert vieze luchtjes en doodt bacteriën.
  • Is je fles geschikt voor de vriezer? Plaats ‘m na het schoonmaken dan een nachtje in de vriezer (zorg er wel voor dat je fles droog is).
  • Heb je je fles schoongemaakt? Zorg er dan voor dat-ie helemaal droog is voor je ‘m wegzet.

Lees ook: Déze dingen moet je nooit schoonmaken met baksoda

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pixabay