Ruth

Het overkomt ons allemaal wel eens

Wanneer je vlees hebt ingevroren, heeft het flink wat tijd nodig om te ontdooien voordat je het kunt eten. Meestal haal je het ruim van tevoren uit de vriezer, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je het een keer vergeet. Gelukkig zijn er meerdere opties om alsnog het vlees snel te ontdooien.

Magnetron

Vlees is gemakkelijk snel te ontdooien in de magnetron. Helaas kan dit echter wel ten koste van de kwaliteit van het vlees gaan. Neem daarom de tijd: zet de magnetron op ontdooistand en gebruik een laag vermogen. Laat het vlees met tussenpozen ontdooien in plaats van meteen een lange tijd in te stellen. Zo kun je in de gaten houden of het te snel gaat. Bij een te hoge temperatuur of vermogen kan het namelijk voorkomen dat de buitenkant al begint te garen voordat de binnenkant goed ontdooid is.

Warm water

Een andere effectieve methode is om je vlees in warm water te ontdooien. Doe het vlees in een afsluitbaar plastic zakje en leg het in een schaal. Laat vervolgens lauwwarm water in de schaal lopen en laat het ongeveer een kwartiertje staan. Zorg ervoor dat het water niet te warm is, om te voorkomen dat de buitenkant al gaar wordt.

Ziekmakers

Het ontdooien van vlees is een tijdrovend klusje. Het beste is om vlees in de verpakking uit de vriezer te halen en op een bord in de koelkast langzaam te ontdooien. Zo gaat het niet te snel en krijgen bacteriën minder de kans zich te verspreiden. Ook voorkom je met het bord dat het vrijkomende vocht op andere eetwaren lekt. In een warmere omgeving, bijvoorbeeld op het aanrecht, kunnen bacteriën en andere ziekmakers zich makkelijker vermenigvuldigen. Daar kun je ziek van worden en dat willen we natuurlijk niet!

Lees ook: Waarom moet je eigenlijk een snufje zout aan je beslag toevoegen?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: MaxVandaag | Beeld: Pexels