Naomi
5 min.
1 pers.

Zo is je heerlijke visje zo klaar

Een goede visfilet gaat er bij ons elke dag wel in, maar we hebben erg gewoonweg niet elke dag de tijd voor. Eerst moet de oven voorverwarmen, dan moet je de vis met al z’n toebehoren nog klaarmaken en dan nog dik een half uur wachten. Er zijn vast meer mensen die last hebben van dit probleem en daarom is het tijd om een makkelijkere manier te vinden. Lucky you, die hebben we!

Al zal deze manier wel voor de nodige discussie zorgen.

Gezond?

Eerlijk is eerlijk, we weten niet of het visje even gezond is als je ‘m op deze manier klaarmaakt. Toch is de smaak wel goed! Als je dus gewoon zin hebt in de smaak van een visfilet is deze manier perfect. We leggen je uit hoe je het doet:

  • Doe de vis in een magnetronbestendige schaal.
  • Kruid je visfilet met peper en zout en bijvoorbeeld citroen, knoflook en andere kruiden en specerijen. De keuze is aan jou!
  • Voeg een theelepel water of witte wijn toe.
  • Dek de schaal af met een deksel of magnetronbestendig vershoudfolie. Zorg met vershoudfolie wel dat er geen stukjes zijn waar lucht doorheen kan.
  • Nu is het tijd om de magnetron het werk te laten doen. Zwaardere filets, zoals zalm of kabeljauw, hebben ongeveer 4-5 minuten nodig. Kleine dunne filets, zoals tilapia hebben maar 3 minuten nodig.
  • Als je vis niet meer lichtelijk transparant is, dan is-ie gaar. Is dit nog niet het geval, dan kun je de vis met intervallen van 30 seconden toch nog gaar krijgen.
  • Laat de vis 1-2 minuten in de magnetron zitten, nadat-ie klaar is en eten maar!

Lees ook: Recept: Koolhydraatarme pizza met een hele bijzondere bodem

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Food Hacks | Beeld: pxhere