Niet uren na het koken nog die vieze lucht in huis
In de Hollandse keuken kennen we meerdere soorten kool in onze gerechten: spruitjes, witte kool, spitskool, broccoli en bloemkool. En laten we eerlijk zijn, we zijn er gek op! Het eten van deze koolsoorten is dus geen probleem, maar de lucht die uren na het koken nog steeds in ons huis hangt? Daar zijn we minder blij mee…
We willen voor eens en altijd van die vieze koollucht af in ons huis na het koken.
Toevoeging
Gelukkig hebben we de perfecte trucs om deze lucht te verdrijven. Het enige dat je eigenlijk hoeft te doen is een bepaald ingrediënt toevoegen aan het kookwater. Onderstaand volgen drie handige trucs die toegevoegd kunnen worden aan het water waarin de kool gekookt wordt en je bent binnen no-time van de stank in huis af.
3 trucs
Een ongepelde walnoot: na het langdurig koken van kool komt er een zwavelachtige kool geur vrij. Om deze intensieve geur te verdrijven kun je het beste één of twee ongepelde walnoten aan het water toevoegen.
Een halve citroen: de tweede truc is om een halve citroen toe te voegen aan het kookwater. Hierbij zal je ook de smaak van het koolgerecht wat meer frisheid en pit geven.
Een steel bleekselderij: de laatste truc is om een steel bleekselderij toe te voegen. De bleekselderij absorbeert alle nare en vieze luchtjes die van de kool af komen.
Probeer ook eens dit lekkere recept met kip ketjap en broccoli. Vergeet ons niet te volgen op Instagram!
Dit bericht bekijken op Instagram
Lees ook: Met dit geheime trucje zal je brood veel langer vers blijven!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Libelle | Beeld: Unsplash