Vetspetters op de tegelwand zijn vanaf nu verleden tijd
Laten we eerlijk zijn, koken kan een rommelige klus zijn. Terwijl je probeert knapperige spekjes in een pan te bakken, spettert het vet op elke mogelijke manier door de hele keuken heen. Na verloop van tijd zitten verschillende oppervlakten in de keuken vol met vieze, plakkerige vetvlekken. Gelukkig hebben we een simpele oplossing gevonden waarmee je de vetspetters binnen mum van tijd van de tegelwanden hebt verwijderd!
Even afvegen, wassen, spoelen en klaar!
Oppervlakten
Er is goed nieuws, want ongeacht het oppervlak, of het nu houten kasten, betegelde muren of geschilderde muren zijn, deze truc met bijbehorende schoonmaakmiddelen zullen de klus klaren. Het is wel verstandig om eerst op het oppervlak te testen door zachte schrobbewegingen te maken om het vet te verwijderen.
Vetspetters verwijderen
Probeer eerst met een papieren keukendoek de verse vetspetters te verwijderen. Verzacht vervolgens de resterende vetvlekken door een schone theedoek te doordrenken met wat warm water. Veeg voorzichtig met de theedoek de overige vetvlekken weg. Zijn de vetvlekken erg hardnekkig en werken deze eerste stappen niet? Dan heb je de volgende producten nodig voor het hardhandige schoonmaakwerk:
- Schone theedoeken
- Afwasmiddel
- Spons
- 1 kopje baking soda
- Gedistilleerde witte azijn
- Schone handdoeken
- Emmer
- Kom
- Spuitfles
Zo maak je de oppervlakten schoon:
- Combineer een of twee druppels afwasmiddel met wat warm water in een emmer.
- Week de spons in het water.
- Wring de spons uit en houd hem tegen de spatten aan. Veeg op het oppervlak voorzichtig in een cirkelvormige beweging rond om het schoon te krijgen.
- Voor echt hardnekkige vetvlekken, combineer je 1 kopje warm water en 1 kopje bakpoeder in een kom en roer in een pasta-achtig mengsel.
- Breng de pasta aan op vetvlekken en laat drogen. Verwijder pasta met een schone, zachte vaatdoek.
- Als vetspatten en vlekken nog steeds zichtbaar zijn, combineer dan gelijke hoeveelheden azijn en warm water in een spuitfles. Spray op vet; laat het 5 minuten zitten.
- Spoel het oppervlak af: laat een vaatdoek onder warm water lopen en spoel het oppervlak voorzichtig af. Droog het oppervlak vervolgens af met een schone handdoek.
- Let op: vermijd het gebruik van onverdund bleekmiddel dat verf kan bederven of andere oppervlakken kan beschadigen.
Lees ook: 8 kookmythes waar niets van waar blijkt te zijn
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: The Kitchn | Beeld: RE/MAX of Cherry Creek