Sabine

Het is nog lekker ook

Melk, eieren en bloem vormen de perfecte basis voor een pannenkoek. Doe wat olie in de pan en het bakken van de zoete lekkernij kan beginnen. Hoewel de pannenkoek, op het vet na, niet erg ongezond zijn, kun je ze nog gezonder én lekkerder maken door een bepaald ingrediënt te vervangen.

Zo wordt de pannenkoek ook nog eens een proteïnerijk hapje.

Ingrediënt

Pannenkoeken zijn best wel vullend, maar er is een simpel ingrediënt wat je aan je pannenkoekmix kunt toevoegen om je pannenkoeken nog meer vullend en gezonder te maken, namelijk… Hüttenkäse. Niet alleen kun je deze kwarkachtige kaas op je boterham smeren, maar je kunt het ook prima verwerken in een pannenkoekmix.

Veel proteïne

Door Hüttenkäse, of cottage cheese, toe te voegen aan de pannenkoekmix worden je pannenkoeken opeens proteïnebommetjes. Zo zit je langer vol en het is gezonder. Je kunt de cottage cheese in het recept verwerken door de helft van de melk te vervangen door dezelfde hoeveelheid cottage cheese. Vind je de stukjes in de cottage cheese niet lekker in je pannenkoeken? Doe de cottage cheese dan eerst in de blender en blend tot een egaal mengsel ontstaat. Daarna kun je de pannenkoeken gewoon bereiden zoals je gewoonlijk ook doet.

Lees ook: Deze chocoladebrownie met Hüttenkäse doet het water in je mond lopen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Greatist | Beeld: Pixabay