Een paar eetlepels hiervan doen wonderen!
Heb jij zin in een heerlijke andijviestamppot? Dan hebben wij een gouden tip voor je om de stamppot nog lekkerder te maken! Je hoeft hiervoor geen ingewikkelde culinaire capriolen uit te halen. Het enige wat je hoeft toe te voegen aan je stamppot is slasaus!
Zo maak je het:
- Bak de spekjes knapperig in een koekenpan. Hier is geen vet voor nodig aangezien de spekjes al erg vet zijn van zichzelf. Bewaar daarna de spekjes en het kookvet.
- Kook de aardappelen in 20 minuten gaar en giet ze af. Doe de aardappelen daarna terug in de pan en voeg de melk toe. Stamp de aardappelen daarna fijn en voeg ook de boter toe. Roer daarna de rauwe andijvie door de aardappelpuree en voeg de spekjes en het spekvet toe. Voeg wat zout, peper en nootmuskaat toe naar smaak.
- Zet de pan nog 5 minuutjes op zacht vuur. Zet de stamppot niet langer dan 5 minuten op het vuur want dan wordt de andijvie gaar en deze moet juist knapperig blijven. Zet daarna het vuur af.
- Voeg als laatste de slasaus toe aan de andijvie. Roer tot de slasaus met de stamppot is vermengd en serveer direct. Je zult je stamppot nooit meer anders willen!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Beeld: Videostill YouTube FoodTube