Het zit ‘m allemaal in de bereiding!
Kook jij je rijst gewoon in een pan met water tot de rijst beetgaar is? Dan loop je heel wat smaak mis. Natuurlijk geef je het gerecht wel wat sjeu door er groenten, ei of vlees aan toe te voegen, maar de rijst zelf kun je veel lekkerder maken door het op een ietwat andere manier te bereiden.
Een rokerige smaak
Heb je weleens een Mexicaanse rijst gehad die een beetje rokerig smaakte en vond je dat heerlijk? Dan hebben we goed nieuws voor je. Je kunt heel makkelijk zelf die rokerige smaak aan je rijst geven. Je moet je rijst alleen net even anders bereiden dan je gewend bent: toast het eerst even kort in olie! Zo krijg je rijst een rokerige smaak, zonder dat je er kruiden aan moet toevoegen die rokerig smaken.
Zo ga je te werk:
- Doe 3 eetlepels olie in de pan. Ga je een Mexicaans gerecht bereiden? Gebruik dan maisolie, dit maakt de rijst namelijk nog lekkerder.
- Verhit de olie en voeg daarna 180 gram langgraan rijst toe aan de pan. Blijf de rijst roeren, terwijl de pan op middelhoog vuur staat. Na een tijdje ruik je een rokerige geur. Blijf de rijst daarna nog gedurende 2 minuten roeren.
- Voeg daarna kokend water toe en bereid de rijst zoals je normaal ook zou doen.
Opmerking: het is belangrijk dat je een pan met een dikke bodem gebruikt, anders verbrandt de rijst binnen no time.
Lees ook: Recept: gevulde eieren met een Mexicaans tintje
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Beeld: Unsplash