Hoe blijft je salade knapperig en vers?
Veel mensen houden ervan om een lekkere salade met groenten bij de maaltijd te eten. Helaas is een salade alleen maar lekker als de blaadjes er niet zielig bij hangen. Doen ze dat wel? Zo los je dat op!
Slappe sla
Een salade bij de maaltijd eten (of als maaltijd zelf) is erg lekker en ook nog eens gezond. Vaak maak je, net zoals met pasta, veel te veel van een salade. Dit kun je prima de volgende dag als lunch nog eten maar helaas worden de slablaadjes binnen no-time bruin. Omdat wij niet van slappe, verkleurde blaadjes sla houden (en jullie vast ook niet) gingen we op zoek naar een tip. En die hebben we gevonden!
Drogen
Hoe je je salade lekker knapperig en vers houdt is eigenlijk heel simpel: droog de groenten, fruit en slablaadjes (of wat je ook maar in je salade doet) goed af voordat je het mengt. Heel veel groente- en fruitsoorten bevatten van nature veel vocht dat er voor zorgt dat je salade nat wordt.
Warme lucht
Om je salade te drogen kun je het volgende doen: leg je groenten of fruit op een stuk keukenpapier en föhnen het. Ja, echt. Het klinkt gek maar föhnen werkt wel! Natuurlijk niet al te heet. Door je salade te föhnen blijft het lekker knapperig en vers. Denk wel even om de dressing: deze wil je liever niet mee föhnen. Doe deze dan ook apart in een kommetje!
Lees ook: Smakelijk en simpel: deze verrukkelijke tonijn-macaronisalade
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Beeld: