Robby

Met deze truc hou jij je sla veel langer vers!

Onmisbaar in de zomer-keuken: sla. Rucola, veldsla, ijsbergsla: je hebt sla in alle soorten en smaken en wij vinden ze allemaal even lekker. Helaas worden slablaadjes door de warmte vaak slap en dor, waardoor het helaas al snel in de prullenbak belandt. Zonde, zowel van de sla als voor je portemonnee.

Gelukkig is er een tip waarmee je sla veel langer kunt bewaren! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een keukenrol, of schone vaatdoekjes. Was de sla goed, verwijder de verdorde en slappe stukjes en spreid de blaadjes sla uit over het keukenpapier. Rol het papier vervolgens voorzichtig weer op. Leg de rol met de blaadjes daarna in de koelkast, eventueel met een vershoudzakje eromheen. Je kunt ook een vershoudbakje gebruiken en daar servetten, afgewisseld met blaadjes sla in ‘stapelen’. Deze makkelijke truc kun je ook gebruiken om andere bladgroentes (zoals spinazie of boerenkool) of kruiden vers te houden.

Bron: Margriet | Beeld: pxhere