Daar kunnen we nog wel wat van leren
Een stuk vlees dat meer lijkt op een soort schoenzool is niet erg appetijtelijk. Wat de vleeseters onder ons willen is een mals stuk vlees. Maar hoe voorkom je dan dat je stukje vlees niet droog wordt tijdens de bereiding? De Koreanen hebben er een handig trucje voor.
Zo houdt je je vlees mals.
Het geheim
Wanneer je eenmaal weet wat je precies moet doen, vraag je je wellicht af hoe je er zelf niet eerder op bent gekomen. Dat was voor ons tenminste wel het geval. Hoe de Koreanen het dan precies aanpakken? We gaan het je meteen vertellen. Het ligt namelijk aan de marinade.
Marinade
Bij het maken van de marinade is het belangrijk dat je een zure fruitsoort gebruikt, zoals bijvoorbeeld kiwi, appel, peer of ananas. Vind je dat wel een beetje heftig voor het marineren van je vlees? Dan kun je ook ui gebruiken. Het geprakte stuk fruit of ui zorgt ervoor dat het vlees zacht en mals blijft.
Mals
Ga je aan de slag met fruit of ui? Prak het fruit of de ui fijn (doe het niet in de blender, want dan wordt het een sap) en doe het in een kom. Doe hier nog andere smaakmakers bij zoals bijvoorbeeld sojasaus of vissaus en laat je vlees hier daarna in marineren. Laat het vlees hier minimaal een half uur in voor je het bereidt.
Lees ook: Proef deze heerlijke sparerib marinade en je wilt nooit meer anders
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Elle eten | Beeld: Pixabay