Christel

Een vers bammetje met een laagje roomboter. Heerlijk!

Hoewel we minstens tien recepten kunnen opnoemen waarmee we oud brood kunnen omtoveren tot iets hemels, is het wel zo fijn als je brood zo lang mogelijk vers blijft. Je hebt immers niet iedere dag tijd om er wentelteefjes van te maken. Gelukkig zijn er trucjes waardoor je brood langer vers blijft. 

Het is simpeler dan gedacht. 

Vriezer
Uiteraard kun je iedere dag een paar plakjes brood uit de vriezer halen, maar niet iedereen wordt er vrolijk van om telkens de bammetjes te ontdooien. Echter hoeft dit ook helemaal niet als je déze tips in je achterhoofd houdt.

Van de bakker
Sla jij je brood altijd in bij de bakker? Bewaar het brood altijd in de zak waarin je het hebt aangeschaft. Dit papier absorbeert het vocht dat eventueel aanwezig is. Erg belangrijk gezien vocht ervoor zorgt dat een knapperige korst verandert in een rubberachtige textuur. Bewaar het brood bovendien op kamertemperatuur en sluit de zak altijd goed.

Supermarktbrood
Als je je brood in de supermarkt koopt, zit daar meestal geen papieren zak omheen. Doe er echter niet een andere verpakking omheen, maar bewaar ‘m in de originele verpakking en sluit deze altijd goed. Hoewel je brood in de vriezer kunt bewaren, is dat niet aan te raden met supermarktbrood. Wanneer je dit in de vriezer bewaart, komt dat de smaak niet ten goede; je brood kan muf worden en een droge textuur krijgen.

Oud brood
Hoewel het geen straf is om wentelteefjes te eten, kun je dit niet altijd maken van oud brood. Althans, het kan wel, maar niet iedereen heeft daar de tijd voor. Gelukkig kun je je brood in een handomdraai weer vers maken. Besprenkel je bammetjes met een klein beetje water en verwarm de boterhammen ongeveer tien minuten in de oven op 180 graden.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle  | Beeld: Pixabay