Veel beter dan die diepvriespizza!
Een pizza maken zoals de Italianen dat doen; dat is een kunst die we nog niet onder de knie hebben. Gelukkig zijn er wel een paar trucjes waardoor je Italiaanse gerecht een stuk lekkerder wordt. Je moet er wel even je handen voor uit de mouwen steken, maar dan heb je ook wat.
Zo doe je dat!
Deeg
Hoewel het nog zo makkelijk is, om een kant-en-klare pizzabodem aan te schaffen, zijn je smaakpapillen je dankbaar als je het deeg zelf maakt. Hoewel een pizza prima te nassen is als je deze hebt gemaakt met deeg uit de supermarkt, is dit deeg vaak niet heel elastisch. Maak je het deeg zelf? Dan is het hoogstwaarschijnlijk veel elastischer en lukt het je beter om een knapperige bodem te krijgen.
Kneden
Je deeg krijgt de beste structuur als je het met de hand kneedt -dus niet met een machine- en je hiervoor de tijd neemt. Je krijgt de beste structuur als je het deeg 8 á 10 minuten kneedt. Vet een kom in met olie en leg het deeg er daarna in, dek de kom af met een theedoek en laat het rijzen.
Saus
Less is more, zeker in het geval van tomatensaus. Hoewel de sausliefhebber graag te veel heeft dan te weinig, kun je het deeg van de pizza daardoor erg drassig maken. Doe eerst een beetje tomatensaus op het deeg, smeer dit goed uit en kijk dan of je meer saus op je pizza wilt hebben.
De toppings
Bekleed het deeg nooit lukraak met tomaat en courgette. Deze voedingsmiddelen zijn erg vochtig en kunnen je bodem drappig maken. Snijd tomaat en courgette in dunne plakjes en verdeel de overige toppings zorgvuldig over de pizza.
Oven
Is het tijd om je pizza in de oven te schuiven? Verwarm je oven dan altijd voor. De ideale temperatuur om een pizza te bakken ligt tussen de 300 en 350 graden. De pizza hoeft dan maar vier á vijf minuten in de oven. Helaas halen veel keukenovens de 300 graden niet. In dat geval moet je pizza wat langer in de oven.
Durf te experimenteren
Tja, de een vindt ananas op een pizza helemaal niks, een ander vindt het heerlijk en weer een ander heeft het nog nooit geprobeerd. Probeer open te staan voor nieuwe dingen en doe eens iets op je pizza wat je er nooit eerder op hebt gedaan.
Lees ook: Deze heerlijke risottoballetjes bevatten een verrassend lekkere vulling
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Elle Eten | Beeld: Pixabay