Sabine

Geen taai brood meer voor jou!

Een heel stokbrood aansnijden is een goed idee als je met meerdere mensen bent die van plan zijn zich tegoed te doen aan het brood. Je krijgt het echter niet altijd op als je in je eentje bent. Alleen wordt zo’n brood best snel taai en hard. Was er nu maar een manier om dat broodje weer zacht te krijgen…

Er is een manier waarop je je brood heel makkelijk weer zacht krijgt.

Vers brood

Er zullen vast mensen zijn die taai brood best te eten vinden, maar over het algemeen heeft iedereen het liefst een vers, knapperig brood. Vaak wordt een hard geworden brood echter in de prullenbak gegooid, omdat het nu eenmaal niet meer zo lekker is. Hartstikke zonde, want het is helemaal niet zo lastig om het broodje weer zacht te krijgen.

Trucje

Een hard brood weer zacht krijgen is supermakkelijk. Het enige wat je nodig hebt is een werkende magnetron, een glas water en natuurlijk je hard geworden (stok)broodje. Plaats je brood in de magnetron samen met het glas water en zet de magnetron eventjes aan. Door de warmte van de magnetron en het vocht van het water wordt je brood weer zacht. Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Bekijk dan onderstaande video eens!

Lees ook: Zo onderscheid je écht volkorenbrood van bruin geverfd witbrood

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Food life hacks| Beeld: Videostill