Nooit meer koude aardappelpuree!
Als je een aardappelpuree hebt gemaakt, wil je die het liefst ook warm opdienen. Vaak lukt dit alleen niet en heb je een lauwe hap op je bord liggen. Supervervelend, omdat je er wel heel erg je best op hebt gedaan. Gelukkig is er een trucje om je aardappelpuree wel warm op te dienen.
Het scheelt je ook nog een hoop tijd en stress.
Magnetron
Wij snappen ook dat je jezelf en je gasten het liefste vers eten voorschotelt dat rechtstreeks uit de pan komt. Toch is dat voor aardappelpuree niet een heel slim plan, omdat je het dan nooit zo warm op kunt dienen als je bedoeld had. Het is dan ook slimmer om de puree een dag of avond van tevoren te maken en het volledig af te laten koelen in de koelkast. Haal de puree vlak voor je aan tafel gaat uit de koelkast en warm ‘m op in je magnetron.
Koude lucht
Dit klinkt gek, maar wanneer je de warme ingrediënten met elkaar vermengt, meng je ook lucht mee. Door die lucht koelt je puree veel sneller af. Als je de puree maakt en vervolgens af laat koelen en dan in één keer opwarmt in de magnetron, heb je dat probleem niet. Zo heb je minder stress tijdens het koken én heb je warme puree op tafel. Een typisch gevalletje win-win! Wil je de lekkerste aardappelpuree maken? Bekijk het geheim hier.
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Jan | Beeld: Pixabay