Desy
Ingrediënten
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1/2 eetlepel verse gember, fijngehakt
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1/2 eetlepel sesamolie

De vriezermarinade is geschikt voor alle soorten vlees!

Ondanks het feit dat marinades hartstikke handig zijn voor het omtoveren van droge stukjes vlees in heerlijke, smaakvolle maaltijden, is het makkelijk om te vergeten dat je vlees een ruime tijd voordat je het wilt gebruiken moet marineren. Daarom stellen we de vriezermarinade aan jullie voor.

De vriezermarinade kan, de naam zegt het al, het vlees marineren in de vriezer. Je zoekt de ingrediënten voor de marinade uit, doet deze in een hersluitbare plastic zak en voegt blokjes vlees toe. Hussel het geheel even goed door elkaar en stop de zak in de vriezer. Het gemarineerde vlees kan maar liefst negen maanden in de vriezer blijven liggen! Wil je het vlees gebruiken? Haal het dan een avond van tevoren uit de vriezer en laat het langzaam ontdooien in de koelkast. Om je een idee te geven delen we onze favoriete vriezermarinade met je.

Zo maak je het:

  • Doe de sojasaus samen met de gember, sambal en sesamolie in een kommetje. Roer het geheel goed door elkaar.
  • Neem een diepvrieszakje dat met een zipsluiting hersluitbaar is en doe de marinade hierin.
  • Snijd de kipfilet of ander vlees in blokjes (je kunt ook een hele kipfilet gebruiken) en doe ook dit in het zakje. Hussel het geheel goed door elkaar met je handen en leg in de vriezer.
  • Lekker met rijst!

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: The Kitchn | Beeld: Pixabay