Sabine

Het komt de smaak van je taart of cake niet ten goede

Als je graag in de keuken staat om een heerlijk diner voor te bereiden, is de kans groot dat je het ook heerlijk vindt om zo nu en dan de keukenprinses of -prins uit te hangen. Taarten, cakes, scones, er zijn tig dingen die je kunt bakken. Echter is een bakfoutje zo gemaakt. Maak jij je schuldig aan de volgende bakfouten?

Je baksel wordt veel lekkerder als je de volgende kleine foutjes voortaan achterwege kunt laten.

Je haalt bakpoeder en baking soda door elkaar

De twee lijken best wel op elkaar, maar bakpoeder en baking soda zorgen beiden voor andere resultaten. Gebruik je het verkeerde voor je baksel? Dan kan dit de textuur en de smaak van je taart, cake, muffins of scones negatief beïnvloeden.

Je gebruikt te oude baking soda

Als je een pak baking soda hebt, denk je dat je daar erg lang mee kunt doen. Deze gedachte is niet zo gek, want een pak is vrij groot en je hebt vaak maar weinig nodig. Echter is baking soda niet onbeperkt houdbaar. Wil je testen of je baking soda nog goed is? Doe dan 120 milliliter heet water in een glas samen met eenvierde theelepel azijn. Schep een theelepeltje baking soda in het glas. Bubbelt de baking soda? Dan is het nog goed.

Je vet papieren cakevormpjes niet in

Toegegeven: het klinkt een beetje vreemd om de papieren vormpjes in te vetten. Je trekt ze immers toch van het cakeje af als je ze gaat eten. Maar er blijven vaak best wat kruimels in het papieren vormpje zitten. Dit kun je makkelijk voorkomen door wat bakspray in het vormpje te sprayen.

Je gebruikt verkeerde ovenschalen

De ene keer heeft je recept een bakblik van metaal nodig, de andere keer kun je iets beter in de oven garen in een glazen schaal. Alleen je moet maar net weten wanneer je iets het beste in wat kunt klaarmaken. Vuistregel? De meeste baksels kun je het beste in een metalen bakblik klaarmaken. Wanneer je dan wel een glazen schaal gebruikt? Wanneer je iets bakt met fruit.

Lees ook: Dit zijn de meest voorkomende fouten die we maken tijdens het barbecueën

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tip Hero | Beeld: Pexels