6. Schroei je vlees dicht
Wil je het vlees nog smaakvoller maken? Dan doe je er zeker goed aan om het vlees eerst in de pan te schroeien voordat je het in de slowcooker doet. Hierdoor ontstaat er karamellisatie en krijgt het vlees en het gerecht een diepere smaak.
7. Laat de deksel zitten
Net als bij de oven doe je er bij de slowcooker ook goed aan om de deksel te laten zitten. Alleen als een recept aangeeft dat je het moet roeren kun je hem eraf halen, maar anders kun je het beste uit de buurt blijven. Als je de deksel namelijk van de pot haalt, ontsnapt er veel warmte. Het kan dan tot 30 minuten duren om het weer op te warmen, en dit gaat niet ten goede van het eindresultaat.
8. Vloeibare soepen dikker maken
Toch is er ook een uitzondering waarbij je de deksel wél van de pot mag halen. Als je soepen en sauzen te vloeibaar zijn, kan het vaak helpen om de deksel te verwijderen. Hierdoor kan een deel van het water verdampen, waardoor de soep of saus wordt geconcentreerd en dikker wordt.
9. Vermijd droog vlees
In de slowcooker wordt vlees langzaam opgewarmd. Hierdoor smelt het vet en krijgt het een vochtige en krachtige smaak. Dit werkt dus niet wanneer je mager vlees gebruikt, bijvoorbeeld kipfilet. Door het opwarmen kan de kip uitdrogen en dat is ook niet de bedoeling. Grote en vette stukken vlees werken dus het beste.
10. Gebruik hem als luchtbevochtiger
Jazeker, de slowcooker is niet alleen perfect om mee te koken, maar ook om als luchtbevochtiger te gebruiken. Hiervoor vul je hem met warm water en zet je hem op de hoogste stand. Na een uur begint het vocht uit de slowcooker te ontsnappen en helpt het de luchtvochtigheid in de omgeving te verhogen. Vooral in de winter is dit ideaal, wanneer je neusholtes uitgedroogd zijn.
Lees ook: Recept: smeuïge (mega) brownie uit de slowcooker
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: One Good Thing | Beeld: iStock