Sabine

Zo wordt je stroopwafel net zo lekker als die van de markt

Je hoeft maar over een oerhollandse markt te lopen en voor je het weet kom je een kraampje tegen waar ambachtelijke stroopwafels worden gemaakt. De geur die je neus binnendringt, zorgt er al snel voor dat je je beurs trekt om zo’n lekker wafeltje af te rekenen. Maar ja, die zijn wel echt een stuk duurder dan in de supermarkt… Met dit trucje worden die van de supermarkt net zo lekker!

Bij de Albert Heijn kun je al een pak met 12 stroopwafels afrekenen voor 90 cent terwijl je op de markt al snel een euro moet neerleggen voor zo’n lekkernij. Gaat je dat allemaal net iets te ver? Dan hoef je alleen maar dit simpele trucje toe te passen om ervoor te zorgen dat je winkelstroopwafel net zo verrukkelijk wordt als die van de markt. Wat het geheim is? Een magnetron!

Je hoeft je lekkere karamelwafel alleen maar twintig seconden in de magnetron te doen! Ja, dat is alles wat je moet doen! Hierdoor wordt je stroopwafel wat zachter en smelt de stroop erin. Dit zorgt ervoor dat ze net zo lekker zijn als die van de markt. Pas wel op voordat je de stroopwafel zomaar in de magnetron deponeert. Haal stukken stroop aan de zijkant van je stroopwafel even weg, deze kunnen anders snel verbranden en dat smaakt niet lekker.

Pas ook op met de stroopwafel uit de magnetron halen. De gesmolten stroop kan heet zijn en uit de wafel sijpelen.

Zin gekregen in stroopwafels? Probeer deze recepten dan eens:

Beeld: Pixabay