Meike Kuipers

Ook altijd zoveel moeite om het bakpapier netjes in de vorm te krijgen?

Herken je dit? Je wil een lekkere cake maken, maar voordat je begint met het voorbereiden van het mengsel, ben je al gefrustreerd omdat je bakpapier niet lekker in de vorm valt. Doordat je het papier zo goed mogelijk in de hoekjes wil drukken, is je bakpapier ook nog eens gescheurd. Super onhandig en irritant! Wij hebben een tip waarmee je in een handomdraai het bakpapier in de vorm hebt zitten!

Stiekem hebben wij deze tip afgekeken bij Jamie Oliver, de chef kok die iedereen kent! Ook hij (ja zélfs Jamie Oliver) klungelde altijd met het bakpapier totdat hij dit handige trucje bedacht. Maak het bakpapier nat in een prop en wring deze goed, maar wel voorzichtig uit. Het scheurt minder snel als het nat is, maar kan nog steeds gemakkelijk stuk gaan. Haal de prop weer uit elkaar. Nu kan je heel gemakkelijk de vorm bekleden. Dat het bakpapier nat is maakt niets uit, het droogt mee in de oven! Je cake, taart of wat voor baksel dan ook giet in zijn geheel over het papier en komt er mooi uit! Handig hè?

Lees ook: Eindelijk antwoord: wanneer gebruik je nu bakpapier en wanneer aluminiumfolie?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Videostill YouTube