Dankzij dit ingrediënt zitten er geen ijskristallen in je ijs
Niet iedereen heeft het budget of de ruimte voor een ijsmachine. Dankzij een ijsmachine kun je heerlijk ijs maken dat vrij is van ijskristallen. Als je hetzelfde recept gebruikt, maar je geen ijsmachine hebt en de bak met room in de vriezer legt, is de kans heel groot dat je ijskristallen in je ijs zult hebben. Dit is echter verleden tijd met dit trucje.
Kleine moeite, groot plezier!
Luchtig
Een ijsmachine doet veel werk voor je. Doordat er continu in het mengsel wordt geroerd, is het ijs luchtig en zitten er geen ijskristallen in. Je kunt ijskristallen voorkomen door zelf regelmatig te roeren, maar wij zien het niet zitten om om het kwartier naar de vriezer te lopen. Door je ijs van gecondenseerde melk te maken heb je een deel van het probleem opgelost. Want je ijs is romig en er zitten minder ijskristallen in het ijs, maar er is nog een manier om je ijs uitzonderlijk romig te maken zonder ijsmachine.
Alcohol
Door een beetje alcohol aan je ijs toe te voegen, kom je een heel eind. Doordat alcohol het vriespunt verlaagt, bevriest je ijs minder hard en snel. Met een paar eetlepels alcohol door je beslag -afhankelijk van de hoeveelheid ijs die je wilt maken- kom je al een heel eind. Schenk echter niet lukraak een sterke drank bij je mengsel, het kan de smaak van je ijs maken of breken. De veiligste optie is wodka, deze drank heeft een neutrale smaak en zal de smaak van je ijs daarom niet veranderen. Als je koffie-ijs maakt, kun je het echter nog lekkerder maken door wat koffielikeur aan je ijs toe te voegen. Ga lekker experimenteren met wat jij lekker vindt. Gebruik wel dranken waarbij het alcoholpercentage rond de 40 procent is.
Lees op de volgende pagina een heerlijk recept voor perzikijs gemaakt met wodka
Pagina 1/2