Christel

Wij koken onze spruitjes voortaan altijd in melk

Spruitjes zijn niet bij iedereen geliefd, maar deze kleine groente is hartstikke gezond. Zo bevatten ze veel vitaminen, mineralen en zijn ze rijk aan vezels. Ze bevorderen de spijsvertering, kunnen acne verminderen en verbeteren zelfs de hersenfuncties. Oftewel: genoeg redenen om spruiten te eten.

Hoewel spruitjes erg lekker, gezond en voedzaam zijn, ondervinden sommige mensen wel een nadeel aan het eten van deze mini kooltjes. Helaas krijgen sommige mensen last van maagzuur wanneer ze deze groene groenten hebben verorberd. Hoe je dit kunt voorkomen? Door je spruitjes in melk te koken.

Niet alleen zijn je spruitjes romiger door de melk, je krijgt hierdoor er ook minder last van maagzuur. Doe melk, een klein beetje suiker en nootmuskaat bij de spruiten en ze zullen heerlijk smaken. Bovendien liggen de spruiten niet zwaar op de maag wanneer je ze hebt gegeten en zul je ze ook niet meer ‘opboeren.’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Oma Weet Raad, Is dit wel gezond | Beeld: Videostill YouTube