Christel

Het blijft een punt van discussie

Er zijn een paar sauzen die steevast bij ons in keuken liggen: mosterd, mayonaise en de ultieme tosti partner in crime, ketchup. Hoewel mosterd en mayonaise netjes in de koelkast worden bewaard, twijfelen veel mensen of de ketchup er ook in moet liggen.

Koelkast
De één vindt ketchup koud niet lekker en bewaart de rode saus daarom in de la, terwijl een ander er van overtuigd is dat de tomatensaus in de koelkast thuishoort. Gelukkig hebben we nu een antwoord gevonden op de prangende vraag over waar we de saus moeten bewaren: je moet de ketchup bewaren in… de koelkast!

Zout
Degenen die hun gekruide tomatensaus in de la bewaarden hoeven zich heus niet te schamen, want vroeger was het juist gebruikelijk dat ketchup niet in de koelkast werd opgeborgen. Jaren geleden bevatte de smaakmaker veel meer zout dan vandaag de dag. Hierdoor was het prima om de saus in een keukenlade te deponeren. Anno 2017 zit er veel minder zout in de saus en blijft het langer goed als je het in de koelkast bewaart.

Bron: Good Housekeeping | Beeld: pexels