Op deze manier maken de Italiaanse chefs hun pasta’s
Wanneer je even snel iets nodig hebt voor het avondeten, kan het wel dat je ervoor kiest om een pastaatje te maken. Een saus kan vrij snel klaar worden gemaakt en de pasta is binnen tien minuutjes ook wel gaar. Giet jij de macaroni, penne of welke pastasoort altijd af met een vergiet in de gootsteen? Dan zou je het eens op déze manier moeten proberen.
Het kan veel lekkerder.
Trucjes
Giet jij de pasta altijd af in een vergiet boven de gootsteen en doe je het vervolgens op je bord met de saus erop? Dan doe je het niet helemaal goed. Natuurlijk is er geen goed of fout, maar we hebben in ieder geval een aantal simpele tips voor je op een rijtje gezet waardoor jij het net zo kunt doen als de Italianen. Wie wil dat nou niet?
Saus
Laat de pasta niet helemaal gaar worden, maar laat deze al dente. Giet ‘m dan ook niet af, maar gebruik een schuimspaan om de pasta bij de saus toe te voegen. Vervolgens laat je de pasta samen met de saus een minuut koken zodat de pastasaus er goed in kan trekken. Daarna dien je twee eetlepels van het water waarin de pasta is gekookt toe te voegen. Vervolgens voeg je een klein blokje boter, wat olijfolie en ook wat kaas toe. De Italianen doen dit om het lekker romig en zacht te maken. Vervolgens voeg je verse kruiden toe en zorg ervoor dat je deze er ook goed doorheen mengt. Nu kun je het op een bord serveren. Doe er nog wat geraspte kaas doorheen en je bent klaar. Je hebt het nu bereid zoals de Italianen het maken!
Bekijk hier het handige instructiefilmpje van Andrew Carmellini en bekijk alle stappen nog eens goed:
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Chowhound | Beeld: Pexels