En blijven ze dan wel lekker?
Het is je vast wel een keer overkomen dat je te veel pannenkoeken hebt gebakken. Je kunt dan nog een extra pannenkoek naar binnen stouwen, maar lekker is dat niet echt meer. Het gevoel dat je daarna overhoudt in je maag is overigens ook niet als prettig te omschrijven. Maar wat kun je anders met je overgebleven pannenkoeken doen?
Gewoon invriezen die hap!
Stappenplan
Gelukkig hoef je pannenkoeken helemaal niet weg te gooien wanneer je er te veel hebt gebakken. Ook hoef je ze niet taai te laten worden in de koelkast, je kunt ze gewoon invriezen. Volg het stappenplan hieronder om dat te doen.
Zo vries je pannenkoeken in:
- Zorg dat de pannenkoeken volledig gekookt en afgekoeld zijn.
- Zorg dat je genoeg bakpapier hebt en zorg dat tussen elke pannenkoek die je wilt invriezen bakpapier zit. Dit voorkomt dat de baksels aan elkaar vastvriezen.
- Doe de pannenkoeken inclusief het bakpapier in een bak die geschikt is voor de diepvries.
- Eet de pannenkoeken binnen twee maanden op.
Zo ontdooi je de pannenkoeken:
In de magnetron:
- Haal het aantal pannenkoeken dat je wilt ontdooien uit de vriezer. Leg de pannenkoeken op een bord dat geschikt is voor de magnetron en zorg ervoor dat de pannenkoeken niet op elkaar liggen. Ontdooi de pannenkoeken desnoods in etappes.
- Doe de pannenkoek op normaal vermogen 20 tot 30 seconden in de magnetron.
In de oven:
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en bak de pannenkoeken 10 minuten in de oven.
Lees ook: Voeg dít vreemde ingrediënt aan je pannenkoeken toe om ze superluchtig te maken!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: The Kitchn | Beeld: Pixabay