Een goede start van de dag met dit ontbijt!
Je kunt een ontbijtje maar beter niet overslaan in de ochtend. Eén van de manieren om lekker, snel én de hele ochtend met een verzadigd gevoel rond te lopen is door je dag te starten met een kom havermout. Het is super gezond en je kan er ook nog eens oneindig mee variëren.
Een beetje melk en wat havermout is al genoeg om je dag goed te beginnen.
Een ei hoort erbij
Maar er is nu een manier om je kommetje havermout nóg gezonder te maken, namelijk door er een ei aan toe te voegen. Hierdoor bevat je ontbijt nog meer proteïnen; dit geeft je langer een verzadigd gevoel. Daarnaast maakt het je havermout ook een stuk luchtiger, waardoor het ook niet als een baksteen in je maag valt.
Wat heb je nodig?
- een halve kom havermout
- 1 ei
- een kopje driekwart gevuld met (amandel)melk
- een snufje zout
Zo maak je het:
- Doe alle ingrediënten in een kom en meng kort alles door elkaar.
- Zet de kom twee minuten in de magnetron.
- Maak je havermout ontbijt compleet met wat vers fruit, kaneel of chocolade snippers
Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Libelle | Beeld: Pixabay