Robby

Oliebollen bakken zonder stank: het kan!

Voor veel mensen is het een echte traditie op Oudjaarsdag: thuis zelf oliebollen maken. Lekker en leuk om voor je hele familie te staan bakken, maar wat minder leuk is is dat nadien je nog dagenlang stinkt. Niemand heeft natuurlijk zin om het gevoel te hebben in een frituurpan te wonen, maar met de juiste voorzorgsmaatregelen heb je nergens last van. 

Met deze tip word je op 1 januari gewoon wakker in een fris ruikend huis!

Stank

De lucht van een frituurpan is erg doordringend en na het frituren van die lekkere oliebollen druip je zelf van het vet en stinkt je huis alsof je een bak frituurvet hebt gebruikt voor het dweilen van de vloer. Dagenlang zit je nog in de stank en dat is natuurlijk niet echt een lekker fris begin van het nieuwe jaar! Maar geen nood, met een makkelijke tip voorkom je al dit leed. Het enige wat je nodig hebt is… azijn!

  • Vul een hapjespan voor een kwart met natuurazijn en zet het vuur middelhoog.
  • Als de azijn begint te sudderen, zet je het vuur uit.
  • Gooi de azijn weg. Klaar!

De keuken zal een beetje naar azijn ruiken als de pan staat te pruttelen, maar dat verdwijnt zodra je het vuur uitzet. Vanaf dat moment is de geur weer neutraal. Wil je de keuken extra lekker laten ruiken? Dan kun je een kaneelstokje in de pan gooien!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Wikimedia Commons Sander van der Wel