4. Niet alle vuile vaat kan je laten weken
Gietijzer en hout mogen niet worden geweekt. Dit beschadigt de keukenproducten. Ook je (steak)messen kun je beter niet laten weken, omdat dit de messen kan roesten of de handgrepen kan aantasten als ze van hout zijn. Je bent beter af als je deze vuile items op je aanrecht naast de gootsteen zet en ze afwast als je er klaar voor bent.
3. Gebruik niet te veel afwasmiddel
Het is verleidelijk om overboord te gaan met de afwasmiddel, maar dat is niet aan te raden. Je hebt waarschijnlijk veel minder nodig dan je gebruikt. Probeer om de perfecte hoeveelheid te achterhalen, zeep in een kleine kom te spuiten en het met water te mengen, en dompel vervolgens je spons in de kleine kom om vervolgens de vuile vaat schoon te boenen. Je zult verrast zijn hoe weinig zeep je nodig hebt en het spoelproces zal ook een stuk gemakkelijker gaan.
2. Verdeel de afwas in delen
Niet alleen houd je het water een stuk schoner als je de afwas opdeelt in delen, ook voorkom je dat je je snijdt aan een verdwaald aardappelschilmesje in de gootsteen. Begin met de glazen en koppen, was de borden, boen vervolgens het bestek een voor een schoon en sluit af met eventuele potten en pannen.
1. Droog de vaat met een theedoek
Drogen van de vaat is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het afwasproces. Als je dingen weg legt terwijl het nog nat is, komt er vocht in je keukenkasten en dat kan het materiaal aantasten en de groei van schimmels bevorderen. Heb je geen zin om alles te drogen? Laat je keukenitems gewoon een nacht op een droogrek op het aanrecht drogen.
Pagina 2/2
Lees ook: Wat? Blijkbaar moet je je avocado wassen voordat je ‘m eet
Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: The Kitchn | Beeld: Pexels