De truc om ijsklontjes in no time bevroren te hebben lijkt in de eerste instantie juist niet te werken: kokend water! Giet water dat net van de kook af is in je ijsblokjesvorm, schuif de vorm voorzichtig in de vriezer en je zult versteld staan van het resultaat, want zo snel heb je nog nooit ijsblokjes gemaakt!
Het lijkt waanzin, maar toch is het waar. Koud water vormt tijdens het bevriezen namelijk een ijslaagje langs de wand van het bakje waar het in zit. Dit werkt als een isolator, dat verder afkoelen van het water sterk afremt. Bij warm water gebeurt dit niet. Probeer het zelf en deel het met je vrienden! Zo kunnen we deze zomer allemaal heerlijk genieten van ijskoude drankjes!
Leuk weetje: door ijsklontjes te maken met kokend water zijn ze niet alleen eerder klaar, ook zijn ze doorzichtiger dan ijsblokjes gemaakt van kraanwater!
Pagina 2/2
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Beeld: Pexels